Champagnehuizen

Seb Valoir

Seb Valoir

Seb Valoir: Where Bubbles Spark Brilliance. Wij introduceren een nieuw champagne merk voor speciale momenten, maar ook om het leven te vieren. Sinds 2020 is het een eer dat ons merk is toegevoegd aan de lijst van erkende champagne merken door het Franse 'Comité du vin de Champagne.' Bij Seb Valoir streven we naar de viering van elegantie, kwaliteit en vrijheid. We geloven in het creëren van uitzonderlijke champagne gemaakt van de beste druiven, met een voortreffelijke smaak die de essentie van luxe belichaamt. Onze champagne is elegant met gouden reflecties en fijne bubbels. De smaak is fris, fruitig en elegant met aroma's van rijp en sappig fruit. Seb Valoir champagne wordt geproduceerd in de Franse Champagnestreek. Wat uniek is aan de wijngaarden is dat alle druivenrassen in verschillende wijngaarden in de hele Champagnestreek worden verbouwd voor optimale smaak en kwaliteit. Het Nederlandse bedrijf Valoir werkt goed samen met zijn wijnmakers om een consistente hoogwaardige champagne te waarborgen. Bij Seb Valoir staan we voor meer dan alleen champagne; we staan voor een filosofie van vrij leven. Meer informatie over Seb Valoir vindt u op www.sebvaloir.com

#LiveFree

Saint-Réol

Saint-Réol

In 1962 in het hart van Ambonnay kwamen 58 gedurfde wijnmakers samen en richtte Saint-Réol op. De hoogwaardige champagne van Saint-Réol wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd in het Grand Cru Ambonnay. Saint Réol wordt gemaakt van de beste kwaliteit druivensappen van 250 verschillende wijnboeren. Saint-Réol beschikt over een enorm geavanceerd technologisch productietool, die efficiënt en dynamisch is. De keuze voor uitmuntendheid drijft elke stap in het productieproces, van de selectie van de beroemde druiven tot de elegante, verfijnde champagne, die de waarden van het merk op gepaste wijze overbrengen. Meer dan 20 meter onder de grond rijpen in totaal 2,3 miljoen champagneflessen, waarvan de beste het merk Sain-Réol dragen.

Yveline Prat

Yveline Prat

Yveline Prat is een champagnehuis uit Vert-Toulon. Opgericht in 1975 door Yveline Prat. Tegenwoordig is het huis een Recoltant Manipulant, en daarmee een onafhankelijk/ zelfstandige wijnproducent, landbouwer & wijnmaker. Yveline Prat bezit inmiddels meer dan 14 hectrare aan champagnevelden. Deze champagne heeft over het algemeen een gangbare en frisse smaak. Deze champagnes dienen perfect als aperitief. Maar er zijn ook stijlen champagne die goed tot hun recht komen bij wine & food pairing, zoals de Yveline Prat Vielli en fûts de chêne champagne. Bij Yveline Prat hebben ze de wijngaard geleidelijk ontwikkeld, altijd op zoek naar de beste terroirs voor elke champagne-druivensoort. Zo bezit het huis wijngaarden verspreid over de Côte des Blancs, Vallée de la Marne en de Côte des Bars. De wijngaarden in de Cote des Blancs, des coteaux Sézannais, coteaux du Petit Morin en het kleine dorpje Vert-Toulon zijn voornamelijk beplant met Chardonnay. In de Vallée de la Marne exploiteren ze vooral Meunier en in de Côte des Bars vooral Pinot Noir. Door deze verschillende terroirs beschikken ze over een rijk smakenpalet en een altijd hoog kwaliteitsniveau. In 2019 ontvingen zij het HVE-certificaat, High Environmental Value. Ze verbeteren elk jaar hun teelttechnieken om de natuur zo goed mogelijk te respecteren.

Alain Vesselle

Alain Vesselle

Alain Vesselle is een onafhankelijke champagneproducent uit Bouzy (Grand Cru). Zij bezitten 9 hectare aan wijnstokken in Bouzy Grand Cru in de Montagne de Reims en 9 hectare wijngaarden in de Côte des Bar, niet ver van de stad Troyes. De familie Alain Vesselle woont al meerdere generaties in Bouzy, het beroemde Grand Cru dorpje van de Montagne de Reims. In 1960 creëerde Alain – de erfgenaam van een lijn van wijnboeren – zijn eigen champagne. Hij gaf zijn passie voor de wijngaard en voor de champagne door aan zijn zoon Eloi, die het zelf aan zijn zonen doorgaf.Bouzy ligt in het hart van de Côte des Noirs, gelegen op de zuidelijke helling van de Montagne de Reims. Dit zorgt voor een uitstekende blootstelling aan zonlicht. De wijngaard van Bouzy staat bekend om de kwaliteit van de grond en het specifieke klimaat dat uitzonderlijk goede omstandigheden voor de ontwikkeling van druiven garandeert.

Coteaux Champenois Bouzy Rouge: De meest noordelijke rode wijn van Frankrijk die op de markt wordt gebracht. De Bouzy-wijngaard beslaat uit 380 hectare voornamelijk beplant met Pinot Noir. Ongeveer 10% van dit gebied is gereserveerd voor de Coteaux Champenois Bouzy Rouge. Deze wijn wordt alleen in de beste jaren gemaakt en dus extra exclusief. Vroeger werd de Bouzy Rouge geserveerd tijdens de diners van de Franse koningen. Gewaardeerd aan de tafel van Lodewijk XIV, vermeld in het kelder inventarisboek van Lodewijk XVI, natuurlijk wordt deze uitstekende wijn vandaag nog steeds zeer geprezen. De oudste Pinot Noir wijnstokken van het huis zijn gereserveerd voor de productie van de Bouzy Rouge. De druiven worden aan het einde van de oogst geplukt, om ons de kracht van het fruit te geven die nodig is om deze zeldzame rode wijn te maken. De druiven worden met de hand gesorteerd op de sorteertafel. Alleen de rijpste en gezondste gaan naar een breker - een machine die de bessen perst en hun schil breekt, hierna gaan ze naar de fermentatietank. Zodra de gisting is voltooid, gaat de wijn naar eikenhouten vaten waar hij ongeveer 9 maanden rijpt. De robijn rode Bouzy Rouge van Alain Vesselle is een pure expressie van de Pinot Noir. De wijn bezit aroma's van rood fruit, vooral kers. Het kan worden gewaardeerd als jonge wijn door zijn intense bouquet of na een paar jaar dankzij zijn vermogen tot veroudering. Deze rode wijn wordt ook gebruikt bij de bereiding van de blended rosé champagne - de enige Franse roséwijn die op deze manier wordt verkregen.

Denis Bovière

Denis Bovière

Denis Bovière is een zelfstandige wijnproducent uit Verzenay (Grand Cru0> Verzenay is gelegen in het hart van de Montagne de Reims, 10 km van Reims en 25 km van Epernay. Het champagnehuis werd opgericht in 1957 door Jean Bovière , het is tot vandaag de dag nog steeds een hecht familiebedrijf. Denis Bovière bezit 4 hectaren. Daarom is hun champagne exclusief en beperkt. Ze maken enkel 100% grand cru champagnes van topkwaliteit uit Verzenay. De gewaardeerde wijngaard kenmerkt zich met een verdeling van 80% in Pinot-noir en 20% in Chardonnay druivenstokken, hetzelfde als het assemblage druiven in de Denis Bovière Grand Cru Brut Tradition. Denis Bovière produceert smaakvolle, complexe en speciale champagnes. Heerlijk om van te genieten bij speciale momenten of als luxe aperitief.

Pierre Legras

Pierre Legras

Pierre Legras is een zelfstandige champagneproducent uit Chouilly. Oorspronkelijk was Pierre Legras, een tijdgenoot van Lodewijk XIV en Dom Pérignon geboren in 1662. De geboorte van Pierre Legras markeert het begin van een lange lijn van wijnbouwers. Elf generaties volgen elkaar al bijna vierhonderd jaar op. Na een opleiding aan de Avize wijnschool en het behalen van een Nationaal Oenoloog Diploma, creëerde Vincent Legras (wijnboer en keldermeester) in 2002 de merknaam Pierre Legras, een eerbetoon aan zijn verre voorouder. Van de 10.5 hectare die het landgoed vormt, zijn er zeven exclusief gewijd aan Chardonnay, in het dorp Chouilly. De geschiedenis van Champagne Pierre Legras is nauw verbonden met die van zijn Grand Cru-terroir. Chouilly, Een dorp van de Côte des Blancs, ziet opeenvolgende generaties wijnbouwers verliefd worden op hun land. In 2020 ontvingen zij het HVE-certificaat, High Environmental Value.


MORE COMING SOON 

We doen er alles aan om onze klanten te kunnen blijven verrassen met spannende, maar vooral kwalitatief hoogstaande Champagne, ons assortiment nog breder te maken en onze klanten nog specifieker te kunnen helpen met hun vraag naar Champagne.  
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram